През март 2019-а  Европейският парламент гласува за отпадането на сезонната

...
През март 2019-а  Европейският парламент гласува за отпадането на сезонната
Коментари Харесай

Върнахме часовника с час назад

През март 2019-а  Европейският парламент гласоподава за отпадането на сезонната промяна на часа. Държавите членки вземат решение дали преминат на напълно лятно или зимно часово време.

Промяната тутакси за първи път е осъществена в България на 1 април 1979г. От тази дата до през днешния ден, всяка есен (през последна неделя на месец октомври) прекосяваме към зимно часово време, а през последната неделя на март се връщаме към лятното време.

С смяната тутакси заран ще се развиделява по-рано, вечер залезът също ще е по-рано. Към лятното време ще преминем в последната нощ против неделя през март 2022 година

Въпреки че Европейската комисия преди три години предложи да се отстрани сезонната промяна на часовниците, държавите-членки към момента не са постигнали единодушие по този въпрос и наподобява няма да го създадат в обозримо бъдеще.

В днешни времена обаче, класическият часовник е по-скоро украшение в сравнение с апарат за премерване на времето. Повечето от нас разчитат на часовника на мобилния си телефон.

Малцина от нас обаче знаят, че не дребна част от мобилните телефони, електронните часовници, както и компютрите правят промяната тутакси автоматизирано.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР